Ik wil een livestream.nl

Hoe werkt het?

Hoe komt een livestream tot stand?

Met een video livestream heb je de mogelijkheden om bijvoorbeeld een evenement, concert, congres, training of vergadering op hetzelfde moment online te delen met publiek over de hele wereld. Zo kan een congres in Amsterdam live op het internet gevolgd worden door een collega in Amerika.
Een livestream hoeft niet altijd openbaar te zijn. Zo kan je een livestream verbergen en hebben alleen de personen die de link hebben toegang.

Met een livestream vergroot je je bereik en bied je wereldwijd publiek, dat fysiek niet aanwezig kan zijn, toch een mogelijkheid het bij te wonen. Livestreams worden onder andere voor de volgende gelegenheden ingezet:

  • Evenementregistraties (congres, seminar concert etc.)
  • Studioprogramma’s (praatprogramma, tv-uitzending etc.)
  • Trainingen
  • Webinars
  • (Aandeelhouders)vergaderingen
  • Bruiloft of uitvaart

Wat heb je nodig voor een video livestream?

Om een livestream te realiseren heb je enkele apparaten en wat software nodig. Wanneer je technisch inzicht niet heel goed is raden wij je aan om een livestream altijd door een professioneel te laten uitvoeren. Deze technicus heeft vaak namelijk veel ervaring en kan eventuele storingen of problemen snel oplossen. Dit zorgt ervoor dat jij en je kijkers zich ongestoord kunnen richten op de inhoud, het belangrijkste van je livestream.

Wil je zelf de livestream verzorgen? Dan heb je het volgende nodig:

  1. Een videocamera
  2. Audio-apparatuur en microfoons
  3. Software/hardware voor het schakelen tussen meerdere bronnen en een encoder
  4. Stabiele internetverbinding

De encoder is een kastje waarmee het uitgaande audio –en videosignaal wordt omgezet in het juiste uitzendformaat. Dit wordt bepaald door de kwaliteit van de video en de internetsnelheid. De encoder wordt aangesloten op een (bij voorkeur) bedrade internetverbinding om de video geëncodeerd naar het internet te uploaden. Een snelle internetverbinding is hierbij cruciaal.

Bij een livestream is een snelle internetverbinding van ongeveer 20 mbit/s (uploadsnelheid) cruciaal. De kwaliteit waarin je de livestream kan uitzenden is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding. De voorkeur gaat altijd uit naar een bekabelde internetverbinding omdat WiFi verbindingen storingsgevoelig zijn en je hierbij niet uit kunt gaan van een constante verbinding. Afhankelijk van de locatie is het soms noodzakelijk een aparte verbinding op te zetten met behulp van 4G of satelliet. Hiermee is het ook mogelijk op locaties zonder internetverbinding een livestream op te zetten.

Full support

Tijdens uw livestream of webinar krijgt u volledige support door uw eigen AV technicus

Professionele camera's

Met onze professionele camera's legen wij uw boodschap haarscherp vast

Vakkundige verlichting

Door alles vakkundig uit te lichten zijn alle details goed zichtbaar voor de kijkers thuis

Persoonlijke content

Een video of uw PowerPoint presentatie wordt door onze technicus ingestart op het juiste moment

Ik wil een livestream.nl

Complete pakketten, Professioneel en voordelig!

Test je internet verbinding met deze speedcheck tool

De upload snelheid moet ongeveer 20 Mbps of hoger zijn

Speedcheck